fredag 27. mai 2011

Høybråtens siste utspill...

Utrolig hva den mannen klarer å hoste opp av hjernedøde forslag :S

Forbudt å røyke i sitt eget hjem - EGET hjem! Jadda, jommen sa jeg smør - og hvordan skal i såfall et sånt forbud håndheves? Skal det engasjeres eget røykepoliti? Skal det utelukkende gå på hvordan barna lukter når de kommer på skole og i barnehage - sånn at barnevernet skal varsles? Skal det innstalleres kameraovervåkning i alle hjem, sånn som i Big Brother og Paradise Hotel? Skal noen løpe rundt med (video)kamera og ta bilder gjennom vinduene i folks hjem for å få bevis? Hvem skal betale for alle de sakene som kommer opp - og hvem skal beskytte de som blir feilaktig dømt? Hvem og hvordan skal det bevises at det har blitt røyket inne, og at det har skjedd med barn til stede? Hva skal gjelde som bevis? At det lukter røyk av klærne? At det lukter røyk av møbler? At man har en sigarettpakke liggende på bordet, og et askebeger med sneiper? For, det kan jo ikke hende at man røyker ute, at det går forbi noen som får røyk på klærne sine, og denne lukta setter seg i møblene - at man legger sigarettpakka på bordet, sammen med askebegeret, i stedet for å ha det liggende på trappa ute? Og her er man bekymret for personvernet når staten vil kartlegge telefontrafikk og kortbruk, men å gå inn i folks hjem, se det er ikke noe problem *klasker panne*

Nei, Høybråten, dette blir for dumt, dette er mobbing, dette er rasisme! Dette minner litt om jødeforfølgelsen til Hitler, har man feil lukt og feil farge, så skal man henges ut, det skal lages egne regler for en bestemt gruppe mennesker og man skal kriminaliseres for å kjøpe en lovlig vare... Snakk om overformynderi og unødvendig ressursbruk! Nå er det vel ingen tvil om at røyking er helseskadelig, men det er det mye annet som er også, så hvorfor skal man "ta" en gruppe mennesker og ikke hele røkla? Det må da være mulig å appellere til sunn fornuft, uten å måtte lovregulere det? For alle lover må håndheves, det må også da finnes reaksjoner som står i forhold til foreseelsen, noen må håndheve dem - blir ikke dette litt for tidkrevende, ressurskrevende og ikke minst urettferdig i forhold til andre grupper mennesker?

Når man eier sin egen bolig, så bestemmer man over den sjøl, det er nemlig en grunn til at folk faktisk kjøper sitt eget... Bor man i borettslag eller på institusjon, så er det regler for alt, og det godtar man når man skriver kontrakt - man kan ikke ha den fargen man ønsker, man kan ikke ha dører og vinduer som skiller seg ut - og mange steder er det forbudt med røyk. Men, i mitt eget hjem, som jeg har betalt sjøl, betalt avgifter til staten for hver minste ting, der skal jeg jammen bestemme sjøl! Joda, det er fint med retningslinjer, anbefalinger og opplysning, men ikke lovreguler privatlivet! Så kunne man jo starte med å gi folk hjelp til å slutte - et alternativ til røyken og det den betyr for mange, enten gratis behandling - være seg piller, tyggis, hypnose, kurs eller andre metoder som visstnok skal virke, eller i det minste på blå resept! Mange vil også trenge psykologisk hjelp, kostholdsveiledning og motivatorer... Hvis helsegevinsten er så stor for staten hvis folk slutter, så er vel dette vel anvendte penger det også da, på sikt? Men, det vil nok ikke innføres, for disse tiltakene gir ikke penger i statskassa :(

Skal røyking forbys over alt, så må man begynne i en annen ende - nemlig med å forby salg av tobakksvarer - inkludert snus! Da blir det som med narkotika, det er ikke lov å kjøpe, ikke selge og ikke bruke, inntil da, så må det da være mulig å bruke et lovlig produkt i det minste i sitt eget hjem, om man ikke får bruke det i offentligheten? Hva blir det neste, om dette går igjennom? Skal det ikke være lov å bruke spesielle farger i stua, fordi noen kan få migrene av det?

Når argumentet er at det er helsefarlig, vel, da får man avskaffe hele greia, ikke fortsette og selge det, tjene masse penger til statskassa på salget og så gjøre folk til kriminelle for å benytte det... Og er vi inne på hva som er helseskadelig - vel, da må man forby parfyme, både i såper, kremer og alle andre produkter, for det er mange som blir syke av andres parfymebruk. Så må det forbys planter og blomster, for det er mange som blir syke av det. Nøtter og andre matvarer må forbys, fordi mange blir syke av det - så forleden på tv, en mann som fikk en svært alvorlig allergisk reaksjon, fordi noen på samme fly hadde spist peanøtter! Jo, så må man forby alkohol, fordi noen blir alkoholikere, noen blir voldelige og veldig mange blir syke av det... Sukker må forbys, fordi folk blir overvektige, får livsstilssykdommer og noen blir hypre... Og sånn kan man jo bare holde på og holde på!

Bilkjøring må forbys, tenk på alt svevestøvet som gjør folk syke, og ikke minst alle idiotene i trafikken - både de med og de uten førerkort - som dreper og skader mange hvert år, og kjæledyr - kjære vakre vene, hvor mange er det ikke som blir syke fordi de er allergiske mot alle slags dyr? Og kuer, vi må ikke glemmer kuer - tenk på all gassen som siver ut i rommet og påvirker ozon-laget, som igjen gjør noe med solens stråler som treffer oss - som igjen gir hudkreft... Eller medisiner? Tenk på alle de medisinene folk blir syke av, eller får psykiske plager av, best å fjerne de også vel?

Nei, Høybråten, nå har du gapt over mer enn du burde! Dette er en lov som ikke kan håndheves, det finnes ikke ressurser i dagens samfunn til å følge opp dette... Og ikke minst - hvor skal man da ta inn alle de milliardene som staten i dag tar inn på tobakksvarer, om alle slutter? Skal da skatter og avgifter økes i hytt og gevær (akkurat som de ikke allerede gjør det, da men)?

Norge er et fritt land - kjøss meg bak, Norge er ikke mer fritt enn at vi snart ikke får lov å ha våre egne tanker, Gud forby om vi skulle si dem høyt, da kan det jo hende vi krenker noen, og det er jo mobbing eller rasisme, så da må vi straffes ;-p

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar