mandag 9. mai 2011

Litt om Shih-Tzu


Shih tzu betyr "løvehund" på kinesisk, men rasens hele historie kjenner ingen. Den tibetanske religionen lamaisme og en form for buddhisme gir noen spor og gå etter. Den lamaistiske læreguden Maumusri hadde ofte selskap av en liten hund, som kunne forvandle seg selv til en løve. Shih tzu hadde utseende til en løve, og den ble derfor satt i nært slektskap med denne hunden. De kinesiske keiserne ble kjent med rasen gjennom Dalai Lama, og da hundene ble bragt med hjem til Kina, ble de antagelig krysset med pekingneser for å danne den rasen vi kjenner i dag. Et annet populært navn på rasen er "krysantemum-hund".

Noen hevder at rasen er et resultat av krysning mellom lhasa apso og pekingneser.

En shih tzu skal være en robust hund med rikelig pels. Den skal ha en avgjort stolt holdning og et krysantemumlignende ansikt, være intelligent aktiv og årvåken. Shih tzuen er leken og full av energi, en tiltalende selskapshund og en våken vakthund. (akkurat dette tror jeg ikke vår lille snuppe kan skilte med, men det hender hun sier i fra at det kommer noen ;) )

Temperamentet er vennlig og selvstendig. Dette er en rase som passer perfekt for de fleste. De er små, gir mye kjærlighet og er verdens søteste små vesner.

Alle farger tillatt. Hvitt bliss i pannen og hvit halespiss meget ønskelig på flerfargede.

Mankehøyde: Skal ikke overskride 26,7 cm. Vekt: 4,5 - 8,1 kg. Idealvekt 4,5 - 7,3 kg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar